ANTONIUS ZORGGROEP LIVE MET HiX 6.1

/ANTONIUS ZORGGROEP LIVE MET HiX 6.1
ANTONIUS ZORGGROEP LIVE MET HiX 6.1 2019-03-25T14:25:15+00:00

Project Description

Op donderdagavond 15 november 2018 is Antonius Zorggroep gemigreerd van HiX 6.0 naar HiX 6.1.
Antonius Zorggroep stond voor de uitdaging om zelfstandig te migreren van HiX 6.0 naar HiX 6.1 waarbij Beter Healthcare vanaf juli 2018 de projectleiding mocht ondersteunen.

In het eerste stadium heeft Beter Healthcare geholpen bij het opstellen van een project-, test- en communicatieplan. Dit bood vervolgens een stevig fundament voor de verdere uitvoering van het project. Daarna is de kennis en ervaring van Beter Healthcare gebruikt om te ondersteunen bij de organisatie van de testwerkzaamheden, scholingen en bij inhoudelijk HiX-vraagstukken. Naast testdagen voor (functioneel) applicatiebeheerders is er ook een grote integratietestdag georganiseerd. Zo’n 50 medewerkers (waaronder vooral key-users) vervulde diverse rollen en doorliepen gezamenlijk integrale testscripts om zoveel mogelijk afdeling overstijgende processen te testen. Beter Healthcare heeft hierbij de HiX-kennis en ervaring ingezet om de testwerkzaamheden te assisteren maar ook om gevonden testpunten te coördineren. Deze testpunten zijn door de applicatiebeheerders van Antonius Zorggroep opgepakt en -waar nodig in samenwerking met leverancier ChipSoft- opgelost. Gedurende enkele maanden voor livegang konden de medewerkers uit het ziekenhuis al deelnemen aan diverse trainingsmogelijkheden om zichzelf voor te bereiden op het gebruik van HiX 6.1.

Half november was Antonius Zorggroep dan ook klaar om HiX 6.1 in productie te nemen. Op donderdagmiddag 15 november om 17u werd de HiX 6.0 omgeving op alleen-lezen gezet en werd gestart met de migratie. Nadat er diverse technische en testwerkzaamheden uitgevoerd waren, konden de eerste eindgebruikers voor middernacht al aan het werk in HiX 6.1. De live-gang verliep zonder grote problemen. Op de dag na de live-gang bestond de ondersteuning door Beter Healthcare vooral uit het beantwoorden van vragen van eindgebruiker op de werkvloer en het oplossen van enkele kleine issues in samenwerking met ChipSoft en medewerkers van Antonius Zorggroep. Daarnaast werd er uiteraard tijd genomen om dit succes te vieren.

Wij feliciteren Antonius Zorggroep van harte met de succesvolle livegang en bedanken hen voor het vertrouwen en de fijne samenwerking!