BETER ACADEMY IS GESTART!

BETER ACADEMY IS GESTART! 2019-09-27T14:16:55+00:00

Project Description

Maandag 16 september was het zo ver: de trainees van Beter Academy zijn gestart!

Het is een uitdaging voor zorginstellingen om goed opgeleidde mensen te vinden binnen zorg en ICT. Diverse studies leiden studenten op voor zorg óf ICT, echter zijn opleidingsinstituten voor een combinatie van deze twee schaars. Daarnaast missen afgestudeerden nog praktische (achtergrond)kennis. Om deze reden bieden wij een aanvullende (praktijk)opleiding aan: het traineeship ‘Beter Academy’. De doelstelling van Beter Academy is om starters versneld op te leiden en coachen tot breed geschoolde en inzetbare healthcare IT-consultants.

Alina Kitz, Freek Swaans, Myriam Löffler, Niels Urgert, Casper Visser en Marissa de Jong zijn op 16 september gestart met hun Beter Academy traineeship. Met diverse projecten en ondersteuning door ervaren consultants leiden wij de trainees op tot professioneel healthcare consultant.

Tijdens Beter Academy zullen de young professionals 4 dagen per week werkzaam zijn bij een opdrachtgever en 1 dag per week training volgen. Bovendien worden externe partijen ingehuurd voor specifieke trainingsonderdelen. Tevens krijgt iedere young professional een coach die regelmatig coachinggesprekken voert.

Beter Academy bestaat uit een aantal elementen:

  • Basis IT-vaardigheden;
  • Zorgomgeving / financiering;
  • Architectuur, processen en functionaliteiten;
  • Methodieken en strategisch thema’s;
  • Projectmanagement (theorie en praktijk);
  • Consultancyvaardigheden en personal development.

Daarnaast worden de trainees bij diverse klanten ingezet om ondersteuning te bieden en ervaring op te doen.

Reeds hebben de trainees hun intro-week doorlopen. Tijdens deze week hebben ze nader kennis kunnen maken met elkaar en Beter Healthcare. Tevens hebben zij hun eerste training bijgewoond. In het kader van teambuilding zijn ze allen naar een Escape Room geweest en hebben ze de middag afgesloten met een gezamelijk diner. En als klapper op de vuurpijl kwamen vrijdag hun Beter Healthcare auto’s binnen!

Wij wensen iedereen veel succes en (rij)plezier!