BETER HEALTHCARE GEACCREDITEERD VOOR MIKZO

/BETER HEALTHCARE GEACCREDITEERD VOOR MIKZO
BETER HEALTHCARE GEACCREDITEERD VOOR MIKZO 2019-12-19T10:35:44+00:00

Project Description

Een groep medewerkers van Beter Healthcare heeft in november met succes de train-de-trainer cursus voor het werken met Mikzo, een zorgplanmethodiek voor de thuiszorg en verpleeghuizen, gevolgd.

Mikzo staat voor het ‘Meet Instrument Kwaliteit Zorg’, dit is een zorgplanmethodiek waarmee de verpleegkundige of verzorgende in de langdurende zorg zelf de zorg classificeert, een zorgplan maakt en de kwaliteit van de zorg bewaakt. Het classificatiesysteem bestaat uit zes domeinen. Elk domein heeft een aantal doelen. Per doel wordt bepaald of het gaat om verbeteren of stabiliseren (getallen van 1 t/m 5). De scores en doelen vormen de aanleiding tot het voeren van het ‘goede gesprek’ met cliënten, naasten en in de multidisciplinaire samenwerking.

Overweegt u om over te stappen naar een ander classificatiesysteem?
Overweegt u om over te stappen naar een classificatiesysteem, zoals Omaha, Mikzo of Nanda Nic Noc? Onze consultants weten waar u als organisatie op moet letten bij het invoeren van het classificatiesysteem en het begeleiden van uw medewerkers. Het gebruik van een classificatiesysteem heeft tevens als voordeel dat hiermee veel gestructureerde meetgegevens beschikbaar zijn over onder meer de zorgbehoefte per cliënt, doelgroep en locatie. Wij helpen u graag om deze stuurinformatie op uw behoefte aan te laten sluiten.

Het gebruik van een zorgplanmethodiek heeft tevens als voordeel dat hiermee veel gestructureerde meetgegevens beschikbaar zijn over onder meer de zorgbehoefte per cliënt, doelgroep en locatie. Wij helpen u graag om deze stuurinformatie op uw behoefte aan te laten sluiten.

Overweegt u om over te stappen naar een ander ECD?
Beter Healthcare heeft ervaring met diverse ECD selectie- en implementatietrajecten. Wij hebben een selectieproces ontwikkeld om met een aantal gedegen stappen de selectie uit te voeren. Wij betrekken in dit proces de diverse stakeholders van uw organisatie. Dit doen we als onderdeel van verandermanagement, wat in de voorfase van de implementatie start. Draagvlak van de keuze vooraf is namelijk essentieel voor een succesvolle implementatie later.