GECERTIFICEERD HIMSS EMRAM/CCMM!

GECERTIFICEERD HIMSS EMRAM/CCMM! 2019-08-01T15:03:43+00:00

Project Description

Na een interessante training op 4 juli en een inspirerend validatiebezoek aan Isala op 5 juli 2019, mogen wij ons nu een HIMSS gecertificeerde organisatie noemen.

Wat betekent dat voor u?

De doelstelling is om u als organisatie te begeleiden in het verbeteren van patiëntveiligheid, kwaliteit en informatiebeveiliging.
Wij kunnen u ondersteunen bij het analyseren en definiëren van verbetermogelijkheden als het gaat om de ondersteuning van zorgprocessen door ICT-toepassingen. Soms gaat het om quick wins en soms vergen andere verbetertrajecten meer inspanning. Echter, dit heeft altijd verhoogde kwaliteit van patiëntveiligheid en zorg als doel.

HIMSS-certificatie

Tijdens de training nam Jorg Studzinski (Director Research and Advisory Services HIMSS Europe) ons mee door de EMRAM en CCMM modellen. Het EMRAM-model beschrijft in acht overzichtelijke niveaus kwaliteits- en veiligheidseisen, waaraan ziekenhuisorganisaties zich kunnen spiegelen. Naast dat de HIMSS-certificering een doel op zichzelf is, biedt een dergelijk assessment een goed overzicht van openstaande verbeterpunten. Hierdoor komen bijhorende activiteiten om de kwaliteit en veiligheid naar een volgend, hoger niveau te brengen helder op het netvlies te staan.

“Wat een leerzame en inspirerende training! Extra besef gekregen van de toegevoegde waarde die wij kunnen leveren bij het begeleiden van zorgorganisaties in het doelbewust toepassen van ICT-oplossingen om de zorg (gevalideerd) te verbeteren. Het gaat daarbij niet om de certificering maar om de verbeterpunten!” – Sandra Bernard

Het CCMM model stelt zorginstellingen in bepaalde regio’s (ziekenhuizen, huisartsen, verpleeghuizen, etc.) in staat om goede overdracht en zorg van patiënten te waarborgen aan de hand van kwaliteitseisen (wederom verdeeld over 8 niveaus). Het CCMM model start bij basis uitwisseling van gegevens van de ene zorginstelling naar de ander en gaat uiteindelijk naar een closed loop zorgcoördinatie, waarbij de patiënt/cliënt centraal staat in de behandeling (over alle zorginstelling heen). Het model zou goed toegepast kunnen worden bij Regionale Samenwerkingsorganisatie (RSO’s) of bij andere initiatieven, waarbij zorginstellingen in een bepaald gebied gezamenlijk willen zorgen voor gecoördineerde patiëntenzorg.

Validatiebezoek

Na de training waren we te gast in Isala (Zwolle), waar we onder leiding van Jorg een HIMSS-assessment volgden. We hebben diverse afdelingen bezocht, waardoor we een goed beeld hebben kregen van de zorgprocessen en hoe kwaliteit en patiëntveiligheid worden bevorderd door diverse ICT-oplossingen. Voor Isala was de uitkomst van het validatiebezoek een mooie bevestiging: na hun HiX-implementatie, waarmee zij in november 2018 live zijn gegaan, hebben ze een grote sprong gemaakt in hun ICT-ondersteuning van het zorgproces. Dit uit zich ook in het HIMSS niveau t.o.v. een aantal jaren geleden.

“Na de theoretische basis op de 1e dag heeft de 2e dag mij een goed zicht gegeven hoe dit ziekenhuis digitaal werkt, waardoor ik beter zou kunnen adviseren waar de mogelijkheden voor verbetering liggen.”  – Ulco de Boer

Wilt u weten hoe uw ICT-oplossingen uw zorgprocessen voldoende kunnen ondersteunen om kwaliteit en patiëntveiligheid te kunnen waarborgen? Of bent u benieuwd waar mogelijkheden tot verbetering liggen? Neemt dan contact met ons op!