Project omschrijving

Op 9 december 2021 vond de online editie van het Technology & Care Congres (voorheen OuderenzorgTech) plaats. Dé plek voor uitwisseling van ervaringen met technologie, dit jaar gericht op zowel de ouderenzorg als de gehandicaptenzorg. Het congres waar zowel ontwikkeling als implementatie van technologie aan bod kwam, evenals de ervaringen van professionals en cliënten.

Tijdens deze interessante en waardevolle dag werden er bijdragen geleverd door onder andere Marti Paardekoper, Directeur Langdurige Zorg bij  Zilveren Kruis, Randall van Poelvoorde van RobotXperience BV, Rudi Westendorp, Hoogleraar – Universiteit Kopenhagen en Tiana van Grinsven, Raad van Bestuur Zorginstituut Nederland.

De centrale thema’s die werden besproken waren:

  • Hoe kunnen we samen bouwen aan goede kwaliteit van leven zorg, met behulp van digitale oplossingen?
  • Hoe kunnen robotica en digitalisering bijdragen aan langer thuis wonen?
  • Hoe kijken we hier naar vanuit een ethiek en moreel oogpunt?

Namens Beter Healthcare namen collega’s Robert Stoop, Jeanne van Eert en Nadèshe Reef deel aan dit congres.

Digitalisering en techniek is één, maar hoe krijg je dit nu succesvol geïmplementeerd binnen je organisatie? Hoe zorg je dat de medewerkers er ook echt mee gaan werken en de voordelen in zien? Van de keuze over tot en met het implementeren van technologie binnen een zorgorganisatie; tijdens de sessie ‘Succesvol implementeren: hoe dan?’ vertelden Robert, Jeanne en Nadèshe wat er nodig is om tot de juiste besluitvorming te komen.

Aansluitend schoven Jeanne en Nadèshe aan tafel bij de hosts van de dag Sabine Uitslag (directeur Werkplezier in de Zorg) en Maartje Claassen (Directeur Sara Robotics) waar er dieper werd ingegaan op de presentatie en de vragen van de online kijkers.

Het was een succesvolle, inspirerende en innoverende dag.
Heb je onze sessie gemist, of wil je deze graag nog een keer terugkijken? Dat kan!

Je bekijkt de video hier.

Zie hieronder een aantal foto’s voor een sfeerimpressie.