HORIZONTAAL TOEZICHT ZORG

/HORIZONTAAL TOEZICHT ZORG
HORIZONTAAL TOEZICHT ZORG 2019-07-11T10:16:47+00:00

Project Description

De complexiteit van de Nederlandse systematiek rondom zorgregistratie- en declaratie maakt het lastig om foutloos te werken. In de huidige zorgmarkt zijn foutieve zorgdeclaraties aan de orde van de dag. Hierdoor moeten zorginstellingen een transitie doormaken naar een meer gestructueerde werkwijze en aanpak. Werkprocessen dienen beschreven te worden, procesafspraken dienen nageleefd te worden, verantwoordelijkheden dienen goed belegd te worden enzovoort. Met deze whitepaper willen wij graag inzoomen op de overgang naar Horizontaal Toezicht (HT) binnen het Nederlandse zorglandschap. Een overgang die ervoor moet zorgen dat we niet te veel focussen op de financiële output van ziekenhuizen, maar juist op de processen die leiden tot financiële output.

Horizontaal Toezicht in de praktijk

Beter Healthcare heeft onderzoek gedaan naar de praktijkervaringen met Horizontaal Toezicht bij een aantal ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Hieruit is naar voren gekomen dat het vertrouwen tussen zorginstelling en zorgverzekeraar aan het verbeteren is, echter zijn er ook aandachtspunten. Het IT-landschap van zorginstellingen is van cruciaal belang voor diverse processen. Deze zal meegenomen moeten worden in een toekomstbestendige transitie naar Horizontaal Toezicht. Hoe staat het met uw organisatiestructuur? Zijn de autorisaties goed ingericht? Deze zogenoemde ‘IT General Controls’ mogen niet uit het oog verloren worden, omdat onderliggende applicaties zoals een Zorg Informatie Systeem (ZIS) hier afhankelijk van zijn.

Deze whitepaper vertelt u meer over de diverse ervaringen uit de praktijk en geeft u de handvaten om Horizontaal Toezicht op orde te krijgen binnen uw organisatie.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!

Horizontaal Toezicht