BETER HEALTHCARE GOES NLDOET 2019

/BETER HEALTHCARE GOES NLDOET 2019
BETER HEALTHCARE GOES NLDOET 2019 2019-03-25T11:40:16+00:00

Project Description

Samen met duizenden organisaties in heel Nederland organiseerde het Oranje Fonds op 15 en 16 maart 2019 weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Hiermee wil het Oranje Fonds laten zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor onze samenleving. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Ook dit jaar heeft de personeelsvereniging van Beter Healthcare zich ingezet voor NLdoet en hebben verschillende collega’s een dagje vrijwilligerswerk opgepakt bij natuurgebied Meerdonk in Den Bosch op zaterdag 16 maart 2019.

Helaas zat het weer niet helemaal mee en was deze dag nogal koud en guur, maar gelukkig bleef het droog: het weer mocht de pret niet drukken. Al vroeg in de ochtend verzamelde men op het kantoor van Beter Healthcare om gezamenlijk richting de Meerdonk te rijden. Na de ontvangst in het IVN-gebouw werd uitleg gegeven over de diverse werkzaamheden. Vervolgens zijn scheppen, rieken en kruiwagens verzameld om het natuurgebied een handje te helpen! Van het snoeien van takken en bomen, tot het maken van een insectenhotel en grondig opruimwerk: heel de Meerdonk werd grondig aangepakt. Sommige doorzetters zijn hier zelfs voor tot hun knieën in het water geweest! 

Tijdens de middagpauze kon iedereen opwarmen met een lekkere kom soep en een heerlijk broodje, om vervolgens weer vol goede moed nog even aan de slag te gaan voor de laatste loodjes. Na afloop heeft een gedeelte van de vrijwilligers traditiegetrouw genoten van een heerlijke pannenkoek in het pannenkoekenhuis. Al met al was het een intensieve, sportieve maar bovenal gezellige middag waarbij we met een kleine groep mensen véél hebben kunnen betekenen voor dit natuurgebied. 

Op naar 14 maart 2019! We hopen dat de vrijwilligers dag van volgend jaar net zo’n groot succes zal worden als het dit jaar was!