Planningsproblemen op de polikliniek

Het is voor vele ziekenhuizen een groot probleem om een optimale poli planning te realiseren. De wachttijden voor patiënten én zorgverleners is een veel voorkomend probleem. Hoewel er veel wetenschappelijke inzichten zijn in capaciteitsmanagement en het creëren van een efficiënte planning, wordt dit nog lang niet altijd toegepast in de praktijk. Het gebruik van kwantitatieve analyses om de planning te optimaliseren is vaak ad-hoc en fragmentarisch. Dit biedt een groot verbeterpotentieel.

Gedegen en onderbouwd advies over optimalisatie

Om deze reden heeft Beter Healthcare de dienst ‘Beter Planning’ ontwikkeld. Met behulp van Business Intelligence worden kwantitatieve inzichten verkregen om de planning te optimaliseren en capaciteitsmanagement binnen het ziekenhuis te verbeteren. Daarnaast worden er interviews gehouden met de betreffende afdelingen om de problematiek en wensen ten aanzien van de ideale planning nog beter inzichtelijk te krijgen. Op basis van deze uitgangspunten en de ondersteuning van wiskundige modellen werken wij een advies uit voor de optimale inrichting van uw planning. Daarbij is onze diepgaande kennis van de functionaliteit van de EPD pakketten essentieel.

Optimalisatie als complete dienst

Wij bieden de optimalisatie aan als complete dienst. Hierbij ondersteunen wij u van analyse tot inrichten en testen, maar begeleiden wij u ook tijdens de nazorg. Graag gaan wij het gesprek met u aan om de Beter Planning dienst nader toe te lichten en samen met u te kijken hoe wij u hierbij kunnen ondersteunen.

Wilt u meer informatie? Download dan hieronder onze dienstbeschrijving Beter Planning of neem contact met ons op!