1e ONS IMPLEMENTATIETRAJECT BETER HEALTHCARE IS EEN FEIT!

/1e ONS IMPLEMENTATIETRAJECT BETER HEALTHCARE IS EEN FEIT!
1e ONS IMPLEMENTATIETRAJECT BETER HEALTHCARE IS EEN FEIT! 2019-03-25T17:24:59+00:00

Project Description

Dinsdag 2 oktober heeft Beter Healthcare voor de eerste keer een ‘ONS’ – ECD implementatie live gebracht. Daarmee is het Business Partnerschap tussen Nedap Healthcare en Beter Healthcare verder verstevigd. Er bestond al een goede band met Nedap en in de afgelopen 2 jaar is een afvaardiging vanuit ons regelmatig op bezoek geweest in Groenlo om de Business Partner Meetings bij te wonen. Wat nog ontbrak was een ONS implementatie uitgevoerd door Beter Healthcare, maar met de livegang bij EPI Zorg in Eindhoven en PIT in Tilburg is de eerste ONS implementatie een feit.

In juni was de prettige kennismaking met de directie bij EPI Zorg in Eindhoven geregeld door Sales & Applicatie specialist Mark Nijkamp (Nedap Healthcare). De directie gaf aan snel toe te willen werken naar een administratieve livegang. Het werd een vliegende start met een eerste inventarisatieronde waarbij allerlei gegevens werden verzameld. Onder andere informatie over de financieringsvormen, over het aantal cliënten en vanuit welke gemeentes ze beschikkingen ontvangen. Hierdoor ontstond snel een overzichtelijk beeld van het doen en laten van EPI Zorg en PIT Tilburg.

Kort na deze kennismaking werd ons voorstel om de opdracht uit te voeren getekend en kon gestart worden met de inrichting van ONS. Vanuit Nedap werden twee omgevingen klaargezet, een productie- en een testomgeving. Omdat beide omgevingen snel beschikbaar waren, werd meteen gestart met de inrichting van onder andere de organisatie en de medewerkers. Ondertussen werd de overige benodigde informatie verzameld zoals cliëntgegevens, tijdsregistraties en gemeentelijke producten en tarieven. Omdat de lijntjes kort waren tussen de projectmedewerkers en EPI kon snel geschakeld worden en dit leverde ook direct resultaat op. In de testomgeving waren na een aantal pogingen de geïmporteerde cliëntgegevens beschikbaar om daarmee direct resultaat aan te tonen van de lopende implementatie en inrichting. Behandel inhoudelijk werd ook alle informatie verzameld. Hiervoor werden diverse formulieren en brieven die door EPI worden gebruikt geanalyseerd. Op deze manier kon ook juiste invulling worden gegeven aan het dossier gedeelte van het systeem.

Halverwege september kwam de livegang in zicht. Op 2 oktober jl. hebben wij op locatie een training verzorgd waarbij de medewerkers van EPI Zorg de gelegenheid kregen om kennis te maken met ONS, wij hen ter plekke konden assisteren en instrueren en wij tevens direct de nodige vragen konden beantwoorden. Uiteraard werd PIT Tilburg ook voorzien van een training op locatie.

De nazorg fase loopt op dit moment nog, met als belangrijkste doel de eerste declaraties vanuit ONS richting de gemeentes te kunnen sturen. Vervolgens zal het niet lang duren voordat ook het Cliëntenportaal ‘Caren Zorgt’ in gebruik zal worden genomen. Vanuit Beter Healthcare blijven we EPI Zorg de komende tijd uiteraard helpen met al hun vraagstukken.

Kom naar het Care Festival op 16 mei in Utrecht!

Het Care Festival is een kennisevenement voor iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de recentelijke ontwikkelingen binnen de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, forensische zorg en jeugdzorg.

Meld je nu aan