(Zorg)digitalisering in het sociaal domein

Het afgelopen half jaar zijn Beter Healthcare consultants Léonie Klarenbeek en Manon Pandin als projectleiders druk bezig geweest bij Stichting Maatschappelijk Werk Oosterschelderegio (SMWO). Zij hebben daar ondersteuning geboden bij de implementatie van het nieuwe ECD RegiCare, waar de organisatie vorig jaar succesvol op is overgegaan.

Een goed begin is het halve werk: van A …
Samen met de ECD-leverancier is er een planning opgesteld waarna er aan de slag gegaan werd met de voorbereiding van de inrichting. Zo zijn er, in samenwerking met de medewerkers, een aantal specifieke processen geoptimaliseerd. Denk hierbij aan het proces rondom de eerste aanmelding, wlz-dienstverlening, buurtbemiddeling en het welzijnswerk.

Daarnaast is het beleid op diverse onderwerpen herzien en geactualiseerd, waaronder de beheerstructuur, het dossierbeleid en de werkinstructies voor de diverse disciplines binnen SMWO. De ervaring die Léonie en Manon op het gebied van rapportage en beheer met zich meebrachten, kwam hierbij goed van pas.

Tot slot hebben onze consultants, in samenwerking met de SMWO-kwaliteitsfunctionaris en de ECD-leverancier, de voorbereiding en uitvoering van diverse trainingen verzorgd. Op deze manier waren de medewerkers optimaal voorbereid op de overgang naar het nieuwe ECD.

… tot Z
En het eindresultaat mag er zijn: door de gezamenlijke inspanningen is SMWO in oktober 2022 succesvol overgegaan op hun nieuwe ECD! Dit alles in prettige samenwerking met de betrokken SMWO-medewerkers.

“Wij zijn zeer tevreden over de inzet van de consultants van Beter Healthcare. De planning, uren en het budget stemden ze regelmatig met ons af waardoor we grip konden houden. Léonie en Manon hebben beide veel werk voor ons verzet, waarbij alles in overleg met onder andere onze projectleider.”

Yvonne van Renswoude, directeur

Met deze stappen is SMWO klaar voor de toekomst: met de beschikbare data vanuit het nieuwe systeem kunnen ze beter inspelen op de behoeften in de maatschappij en de vragen vanuit de gemeente. Daarbij is dit een belangrijke stap richting zorginnovatie. Het nieuwe ECD beschikt over de meest recente technische ontwikkelingen. Zo beschikt het nieuwe ECD over de mogelijkheden om in de toekomst interactie met cliënten (klantportaal) en websites (voor o.a. vacatures voor vrijwilligers etc.) aan te kunnen gaan.

Nieuwsgierig?
Nieuwsgierig geworden naar wat wij kunnen betekenen voor jouw (zorg)organisatie? Onze consultants helpen graag bij de werkzaamheden rondom de implementatie van een nieuw ECD. Daarnaast kunnen zij ook op andere gebieden ondersteunen bij verbetering van (zorg)processen en (zorg)digitalisering; van advies tot en met projecten en beheer. Onze mensen kijken graag met je mee met alles wat hierbij komt kijken, neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.