In Nederland zijn er diverse vermogensfondsen, investeringsfondsen en subsidies. Zo ook voor de zorg. Maar hoe vind je de weg in subsidie- en fondsenland? Waar vind je de juiste regelingen en welke regeling past bij jouw plan? Op deze vragen en meer hebben collega’s Robert Stoop en Danielle van der Meer op 3 oktober antwoord gekregen tijdens het symposium ‘Vind de weg in subsidie- en fondsenland’ in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de Dutch Health Hub samen met ZorgSubsidieKalender.

Stance van Heijst, directeur van ZorgSubsidieKalender, vertelde het publiek onder andere wat de 10 belangrijkste succesfactoren zijn voor het succesvol aanvragen van subsidies en fondsen voor jouw zorginnovatie of -project.

Vervolgens nam Anke Snijder, programmamanager ZonMw en Zorg voor Innoveren, de aanwezigen mee in de subsidieregeling ‘Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis’ en besprak hierbij concrete voorbeelden. Meer informatie over de tweede ronde van deze regeling is te vinden op de website van Zorg voor Innoveren. Echter is het budget voor deze regeling al nagenoeg uitgeput. De verwachting is dat er volgend jaar een derde en vierde ronde volgen.

Verder is tweede ronde van het IZA-Wijkfonds opengesteld voor alle aanbieders die ZVW wijkverpleging aanbieden. Aanvragen kunnen worden ingediend in de periode van 4 oktober t/m 8 november. Voor meer informatie hiervoor, lees je hier ons eerder geplaatste artikel.

Ben je op zoek naar een opschalingscoach om te ondersteunen bij het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties? Of wil je ondersteuning en advies bij een projectaanvraag voor het IZA-Wijkfonds? Neem dan contact met ons op.

Image by rawpixel.com on Freepik