De wereld van de Pathologie is volop in beweging. Pathologen leveren een belangrijke bijdrage in de (sub-) typering van ziekten en predictief onderzoek. Zij vervullen in toenemende mate een actieve rol als lid van het behandelteam.

Digitale strategie

De pathologielaboratoria veranderen mee. Om aan de hoge kwaliteit van zorg te blijven voldoen zien we deelspecialisaties ontstaan: een belangrijke reden voor schaalvergroting en netwerkvorming. In een aantal gevallen blijft het pathologielaboratorium onderdeel van het ziekenhuis, in andere gevallen splitst zij zich af en ontwikkelt zich tot een onafhankelijke dienstverlener. Bij deze ontwikkeling horen specifieke bedreigingen en kansen, zowel organisatorisch als op ICT gebied. Beter Healthcare staat klaar om deze samen met u te vertalen naar een (digitale-) strategie voor uw laboratorium.

De opkomst van digitale Pathologie

Tegelijkertijd worden veelgebruikte systemen, zoals Pathos en UDPS van stichting Palga, vervangen of uitgefaseerd en is digitale Pathologie in opkomst. Gaat u de keuze maken voor een nieuw Laboratorium Informatie Systeem (LIS) of starten met digitale Pathologie? Het pathologielaboratorium is een complexe omgeving waardoor workflow ondersteuning en connectiviteit belangrijke onderdelen vormen in een Programma van Eisen (PvE). Tevens vormt uw strategie een belangrijke basis voor het PvE. Dit is in combinatie met een marktverkenning een belangrijk onderdeel van een gedegen selectietraject. Beter Healthcare heeft hier ruime ervaring mee.

Met de opkomst van digitale Pathologie ontstaan er steeds meer mogelijkheden voor consultatie in expertnetwerken en samenwerking met andere specialisten in een multidisciplinair overleg (MDO). Initiatieven als PIE en Lab2Lab moedigen we aan en ondersteunen we graag vanuit onze expertise op het gebied van regionetwerken.

Ons team staat voor u klaar

De professionals van Beter Healthcare helpen u graag bij de implementatie en ingebruikname van de gekozen oplossing. Onze ervaren projectmanagers en consultants ondersteunen uw organisatie bij het opzetten van de projectorganisatie, planning en het inzetten van verandermanagement.

Steeds meer leveranciers bieden ‘slimme’ (Artificial Intelligence) oplossingen aan waarmee aanvullende algoritmische beeldanalyse mogelijk wordt gemaakt. Maar welke oplossingen gaan daadwerkelijk de diagnostiek versnellen en de kwaliteit van het onderzoek verbeteren? De digitale beelden van de coupes zorgen voor een exponentiële toename aan data, maar hoe houdt u dat binnen de perken? Ons expertiseteam adviseert u graag bij bovenstaande vragen.