Harmonisatie en standaardisatie van processen

Door de jaren is het ontstaan dat er in zorginstellingen (binnen afdelingen en/of bedrijfsonderdelen) op diverse manieren wordt gewerkt. De afhandeling van processen verschilt hierdoor. Dit heeft nadelige gevolgen voor de zorgorganisatie: het uitwisselen van personeel tussen afdelingen wordt bemoeilijkt, er is een grotere kans op fouten en bovendien zijn er hogere kosten voor de inrichting en het beheer van het EPD en andere IT-systemen. Daarom is het belangrijk om processen binnen een zorgorganisatie te harmoniseren oftewel standaardiseren. Maar hoe pak je dit aan?

De route naar een succesvolle implementatie binnen de organisatie

Project governance, verandermanagement en succesvol implementeren zijn de belangrijkste pijlers hierin. Om dit gedegen aan te pakken, heeft Beter Healthcare een projectaanpak uitgewerkt. Hierbij hebben we aandacht voor procesmodellering technieken, tooling en opleiding. Op deze manier borgen we samen dat de uitgewerkte processen toekomstbestendig zijn én blijven.

Een onderdeel van onze projectaanpak is het uitvoeren van een fit-gap controle van het EPD en andere IT-systemen. Onze consultants hebben zelf veel kennis in huis van deze diverse systemen, waardoor ze gedurende het proces goed kunnen adviseren over de haalbaarheid en match met de (standaard content) systemen. Hiermee wordt voorkomen dat er maatwerk uitgevoerd moet worden. De keuze hierin is natuurlijk geheel aan de organisatie zelf.

Wil je graag meer weten over onze projectaanpak voor procesharmonisatie en -standaardisatie?
Neem contact met ons op, wij vertellen graag meer over de mogelijkheden.