Veranderingen staan in de zorg iedere dag op de agenda

Om veranderingen in goede banen te leiden, speelt goede project- en verandermanagement een belangrijke rol. De gezondheidszorg is een complexe omgeving, waarbij een project vaak over meerdere facetten gaat. De zeggenschap en invloed van diverse stakeholders maakt het lastig de juiste projecten en programma’s te kiezen.

Onze projectmanagers hebben veel ervaring binnen diverse zorginstellingen, van werkvloer- tot advieskant, waardoor zij als geen ander jouw organisatie kunnen doorzien. Hierdoor kunnen zij bij zowel complexe als eenvoudige (deel)projecten optimaal ondersteunen in de rol van programmamanager, projectmanager, (deel)projectleider of verandermanager.

De juiste methodiek

Er zijn verschillende projectmethodieken voor diverse projectdoelen en -vormen. Kies voor bijvoorbeeld SCRUM, de Watervalmethode of PRINCE2; aan het begin van een project adviseren wij over de optimale beheersmethode voor het project. Vervolgens voeren wij samen met jouw organisatie een risicoanalyse uit. Zo vertalen we samen de projectopdracht naar een inzichtelijk plan, waarin heldere afspraken over scope, wijzigingen en rapportages zijn opgenomen.

Goede communicatieve vaardigheden zijn de sleutel tot ieder succes

De diverse gebruikers binnen de organisatie moeten betrokken worden én blijven. Door vragen te stellen en mensen tijdig te informeren creëren we draagvlak van hoog tot laag. Sociale vaardigheden spelen hierbij een belangrijke rol; als projectmanager moet je vaak een schaap met vijf poten zijn. Bij Beter Healthcare staan de communicatieve vaardigheden van onze mensen hoog in het vaandel. Door de communicatieve kracht van onze projectmanagers spreken wij zowel de taal van eindgebruikers als de taal van medische staf en bestuurders.