Waar het fout gaat

Een Inter Collegiaal Consult (ICC, ZA-code 190009) is een zorgactiviteit die voor directe opbrengsten zorgt, omdat deze in een aparte DBC zit. Zowel Epic als ChipSoft hebben een werkproces voor ICC’s waarin de aanvragend arts een order plaatst. Wanneer deze order wordt afgerond door de arts die in consult komt wordt automatisch de bijbehorende zorgactiviteit en DBC geregistreerd. Dit lijkt waterdicht, maar vaak wordt deze order niet geplaatst en wordt er telefonisch of in de wandelgangen aan de arts gevraagd om in consult te komen. Daarnaast komt het voor dat de order is geplaatst, maar niet correct wordt afgerond tijdens het consult. Dit betekent in beide gevallen niet geregistreerde zorgactiviteiten en declaratiewaarde bij de zorgverzekeraar.

De oplossing

Een aantal ziekenhuizen of afdelingen hebben controles ingesteld om wat te doen aan deze gemiste zorgactiviteit/declaratiewaarde. Echter, wat velen niet weten, is dat geïntegreerde EPD’s een mogelijkheid bieden om een fors aantal van deze gevallen alsnog boven water te halen. De informatie die buiten de DBC-module is opgeslagen biedt genoeg aanknopingspunten om honderden gevallen van de niet geregistreerde zorgactiviteiten te detecteren. Er zijn diverse methodes om deze uit het systeem te halen, afhankelijk van de aanwezige software in het ziekenhuis. De eenvoudigste mogelijkheden bieden vanaf een paar uur al veel resultaat. Wij helpen u graag bij het achterhalen van uw niet geregistreerde ICC’s!

Beter Healthcare ondersteunt u graag bij het opsporen van uw niet gedeclareerde ICC’s

Er zijn diverse manieren hoe wij u kunnen ondersteunen bij het vinden van niet gedeclareerde zorgactiviteiten. Daarnaast kunnen wij ervoor zorgen dat deze niet gedeclareerde zorgactiviteiten in de toekomst juist geregistreerd worden, waardoor u anders gemiste opbrengsten direct op de juiste manier kunt declareren. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij gaan graag het gesprek met u aan!